Katalógus » Részletes lista
ID:1105
Title:vadhús
Leírás:

Mennyibe kerül a vadhús? Bizony drága ehhez kétség sem fér, ellenben finom ízletes és még az egészségünkre is jó hatással van. Gondoljunk csak bele vaddisznó az őz, a szarvas és a vadnyúl a természet légy ölén él, természtes forrásból táplálkozik. Tiszta vízű hegyi patakokból környezetszennyeződéssel nem fertőzött zöld legelőkön élnek és szerzik be szervezetük számára fontos tápanyagokat. Ráadásul sportosan élnek ;) azaz nem lesz olyan zsíros a húsuk, mint otthon tartott társaik. A betegésgekkel szemben is jóval ellenállóbbak, szinte a civilizáció a legnagyobb veszélyforrás amely rájuk leselkedik. Talán nem is kell magyarázni, hogy miért egészségesebb a húsuk, mint a tápon vagy állattenyésztő gyárakban vegetelálló társaik.

Miért ilyen drága a vadhús?

Hiszen nem kell etetni őket, nem kell felnevelni őrízni, vigyázni rájuk, pusztán csak ki kell lőni gondolja az egyszeri ember. A valóság azonban mindig sokkal összetettebb. A vadak területét fenn kell tartani, sok esetben kerítéssel körbevenni, gondoljunk csak az autópályákra, autó útakra, az erdőgazdálkodás tehát pénzbe kerül és pénzt is hoz. A vadászat ráadásul nem a pórnép hobbija, szintén igen drága mulatság, az engedélyek, fegyvertartás és akkor még nem beszéltünk, hogy egy adott vadásztársaság számára még tagdíjat is kell fizetni. Csak pár szempontot soroltunk fel, azzal kapcsolatban milyen nehéz és milyen költséges módja van annak, aki vadhúshoz szeretne jutni. Legyen ez a vadhús őz vagy szarvas, vadmalac vagy mufflon, esetleg fácán vagy fürj nehéz dolga van annaki aki ilyen húsokat szeretne beszerzni. Szerencsére számos húsnagyker és húsnagykereskedés szakosodott erre, azaz viszonylag egyszerű módon lehet innen ezeket a húsféléket beszerzni. Nem beszélve arról, hogy az így hűtött húsfélék még rendszerint frissek is és az egyedi hentesekhez képest viszonylag korrekt áron beszerezhetők.

Pagerank:N/A
 

Alexa Traffic




  •